Ρολό ζυγούρι λεμονάτο

Ρολό ζυγούρι λεμονάτο

Ψήνουμε στους 180οC για 2 ώρες και 30 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε λίγο λευκό κρασί στο ταψί και ιδανικά ψήνουμε πάνω σε κληματόβεργες.

Κοντοσούβλι χοιρινό chimichurri

Κοντοσούβλι χοιρινό chimichurri

Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά στη σχάρα. Προσέχουμε να καραμελώσουν τα ribs περιμετρικά και να μη στεγνώσoυν εσωτερικά. Εναλλακτικά, ψήνουμε στο φούρνο στους  180°C.

Λαζάνια λαχανικών

Λαζάνια λαχανικών

Ψήνουμε τα λαζάνια σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλά 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί η επιθυμητή κρούστα.

Αρνάκι γεμιστό με ελληνικά βότανα

Αρνάκι γεμιστό με ελληνικά βότανα

Σκεπάζουμε το κρέας με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 170°C ή και σε γάστρα για 2 ώρες περίπου. Τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα.

Αρνάκι με κρούστα αρωματικών

Αρνάκι με κρούστα αρωματικών

Ψήσιμο στους 170οC για 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, και για ακόμη 30-40 λεπτά αφού ξεσκεπάσουμε, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η κρούστα.

Zυγουροκεφτέδες

Ζυγουροκεφτέδες

Ψήνουμε στο φούρνο στους 170οC για περίπου 30 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό κατά το ψήσιμο.