Κοτόπουλο των Βάσκων (Pollo al Azafrán)

Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στους 170 °C για 45 λεπτά. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος και εφόσον χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Αρνάκι “εξοχικό”

Αρνάκι “εξοχικό”

Σιγομαγειρεύουμε σκεπασμένο σε φούρνο για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά στους 180°C. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 10 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε κάθε τόσο και προσθέτουμε νερό όποτε χρειαστεί. 

Μοσχαράκι ratatouille

μοσχαράκι ratatouille

Προσθέτουμε 500ml νερό και ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο σε φούρνο στους 180°C για 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 10 λεπτά ακόμη ώστε να πάρει χρώμα. Ελέγχουμε για υγρά τακτικά και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον νερό.