Κοτόπουλο των Βάσκων (Pollo al Azafrán)

Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στους 170 °C για 45 λεπτά. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος και εφόσον χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Κοτόπουλο Κατσιατόρε (Pollo alla Cacciatora)

Τοποθετούμε σε ταψί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 °C για 30 λεπτά σκεπασμένο και άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστο.
Ρολό κιμά (Meat loaf)

Τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί με λίγο λευκό κρασί και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 170 °C.
Γερμανικό χοιρινό ψητό (Schweinebraten)

Τοποθετούμε σε γάστρα ή βαθύ ταψί με ένα ποτήρι λευκό κρασί και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 170 °C σκεπασμένο. Ξεσκεπάζουμε 10 λεπτά πριν το τέλος να πάρει χρώμα.
Σουηδικά Κεφτεδάκια

Mοσχαράκι ραγού με καραμελωμένα κρεμμύδια

Ψήνουμε το κρέας σκεπασμένο στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Εναλλακτικά μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα, με καπάκι, για 2 ώρες περίπου. Και στις δύο περιπτώσεις προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Χοιρινό γιαχνί

Ψήνουμε το κρέας σκεπασμένο στο φούρνο για 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα. Εναλλακτικά μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα για 1 ½ ώρα περίπου φροντίζοντας να συμπληρώνουμε νερό εφόσον χρειάζεται.
Κεφτεδάκια κοτόπουλο σε σάλτσα γλυκιάς τομάτας

Προσθέτουμε 50-100ml νερό και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180°C για 20 λεπτά.
Πετεινός στιφάδο

Σκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε στους 180°C για 90 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 190°C.