Κοτόπουλο των Βάσκων (Pollo al Azafrán)

Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στους 170 °C για 45 λεπτά. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος και εφόσον χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Ρολό κιμά (Meat loaf)

Τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί με λίγο λευκό κρασί και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 170 °C.

Γερμανικό χοιρινό ψητό (Schweinebraten)

Τοποθετούμε σε γάστρα ή βαθύ ταψί με ένα ποτήρι λευκό κρασί και ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 170 °C σκεπασμένο. Ξεσκεπάζουμε 10 λεπτά πριν το τέλος να πάρει χρώμα.

Mοσχαράκι ραγού με καραμελωμένα κρεμμύδια

Mοσχαράκι ραγού 1

Ψήνουμε το κρέας σκεπασμένο στο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 40 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Εναλλακτικά μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα, με καπάκι, για 2 ώρες περίπου. Και στις δύο περιπτώσεις προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.

Χοιρινό γιαχνί

Χοιρινό γιαχνί

Ψήνουμε το κρέας σκεπασμένο στο φούρνο για 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα. Εναλλακτικά μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα για 1 ½ ώρα περίπου φροντίζοντας να συμπληρώνουμε νερό εφόσον χρειάζεται.

Πετεινός στιφάδο

πετεινός στιφάδο

Σκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε στους 180°C για 90 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.