Fine dining vs. casual dining – Ποιες οι διαφορές τους;

fine dining

Fine dining και casual dining: Δύο κατηγορίες εστιατορίων, δύο διαφορετικές εμπειρίες για τον πελάτη. Ας δούμε παρακάτω τα βασικά χαρακτηριστικά τους, και πώς αυτά διαμορφώνουν μία εντελώς ξεχωριστή ατμόσφαιρα μέσα σε ένα εστιατόριο. Final Dining Εδώ κάθε λεπτομέρεια μετράει… Ο χώρος συνήθως χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Μπορεί να είναι ένα κτίριο με ιστορικές αναφορές ή […]

Πώς να διατηρήσετε αναλλοίωτα τα μπαχαρικά σας

μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος τα καταναλώσει ύστερα από την αναγραφόμενη διάρκεια ζωής στη συσκευασία τους, δεν θα υποστεί κάποια βλάβη στην υγεία του. Όμως, με το πέρασμα του χρόνου, τα μπαχαρικά χάνουν την αρωματική και γευστική τους ένταση, με κυριότερη αιτία την απώλεια ή την οξείδωση των […]

Πώς περιορίζουμε τη σπατάλη φαγητού στην κουζίνα

σπατάλη φαγητού

Η 29η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Φαγητού (International Day of Awareness of FoodLoss and Waste). Ο στόχος; Να μπορέσουν να συνασπιστούν κυβερνήσεις, οργανισμοί, επιχειρήσεις αλλά και πολίτες στην αντιμετώπιση της σπατάλης φαγητού, η οποία οδηγεί αναπόφευκτα και στην απώλεια πολύτιμων φυσικών πόρων, όπως […]

Ταξίδι γεύσης στην Ευρώπη!

γαστρονομική παράδοση

Κάθε κουζίνα είναι αλληλένδετη με τον τόπο και την ιστορία του. Το κλίμα και το έδαφος κάθε περιοχής διαμορφώνουν τη γεωργία και την κτηνοτροφία, και κατ’ επέκταση τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, και αυτές σε συνδυασμό με την παράδοση δημιουργούν τη γαστρονομική της κουλτούρα. Ο ζεστός ευρωπαϊκός Νότος, για παράδειγμα, είναι γεμάτος χρώματα και αρώματα, […]

Η “γεωγραφία” της κυκλαδίτικης γεύσης

κυκλαδίτικη γαστρονομία

Όταν συλλογίζεται κανείς τις Κυκλάδες, συνήθως οι πρώτες εικόνες που έρχονται στο μυαλό είναι γαλαζοπράσινα νερά, γραφικά σοκάκια και το άγονο, άνυδρο τοπίο που τις χαρακτηρίζει. Εκτός όμως απ’ όλα αυτά, οι Κυκλάδες είναι γνωστές και για την κυκλαδίτικη γαστρονομία που έχει να προσφέρει πλούσιες γευστικές εμπειρίες! Η κυκλαδίτικη κουζίνα είναι γνωστή για τη νοστιμιά […]

Φαλάφελ: το παραδοσιακό που έγινε διεθνές!

φαλάφελ

Ας μιλήσουμε για το φαλάφελ, αυτό το νόστιμο κεφτεδάκι που έχει το δικό του κοινό… στο δρόμο! Τι είναι το φαλάφελ; Είναι τηγανητή κροκέτα από ρεβύθι ή φάβα ─ αρχικά φτιαχνόταν με κουκιά, τα οποία αργότερα αντικαταστάθηκαν με τα ρεβύθια. Συνοδεύεται με μπαχαρικά και μυρωδικά όπως κόλιανδρος ή μαϊντανός, και κατά βάση πωλείται στο δρόμο. […]

Barbeque ώρα μηδέν!

Η εποχή του barbeque μπήκε για τα καλά, τα all-day εστιατόρια πλήθυναν, οι κήποι και οι αυλές των εστιατορίων άνοιξαν, και οι φανατικοί του κρέατος ζητούν να απολαύσουν τα αγαπημένα τους ψητά στη σχάρα. Το barbeque «χωράει» παντού! Ανεξάρτητα από την ταυτότητα που έχει το εστιατόριό σας, τολμήστε να δημιουργήσετε ένα ένθετο μέσα στο κύριο μενού […]

Chutney: Δίνουν χαρακτήρα στα πιάτα σας!

chutney

Τι είναι τα chutney; Τα chutney είναι πλούσιες σάλτσες οι οποίες παράγονται από το συνδυασμό φρούτων, λαχανικών, βοτάνων και μπαχαρικών. Γλυκοκαυτερά, φρουτώδη, γλυκόξινα και πικάντικα, όλα έχουν μια πολύ ξεχωριστή θέση μέσα στην επαγγελματική κουζίνα. Πού χρησιμεύουν τα chutney; Τα chutney είναι η ιδανική επιλογή για να δώσετε μια ιδιαίτερη γαστρονομική ένταση και ζωηρή πινελιά […]