Your list

Σύνδεση

Email*
Κωδικός*
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Η κατακόρυφη διάταξη (πύργος) στην παραγωγή ξηρών προϊόντων

Η συνεχής εξέλιξη και βελτίωση των προϊόντων είναι σύμφυτη με την κουλτούρα της Provil, και η κινητήριος δύναμή της.

Με διαρκείς επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας στις γραμμές παραγωγής, ανεβάζει όλο και πιο ψηλά τον πήχυ της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων της.

Για την παραγωγική διαδικασία των ξηρών προϊόντων (powders), η εταιρεία έχει υιοθετήσει την πρωτοποριακή κατακόρυφη διάταξη (πύργος). Τα δε πλεονεκτήματα και οφέλη που απορρέουν από αυτήν είναι:

  • Ακριβής ζύγιση των πρώτων υλών με αποτέλεσμα να παράγονται ασφαλή προϊόντα.
  • Το άδειασμα του εξοπλισμού γίνεται αποτελεσματικά χωρίς επιπλέον καταπόνηση τόσο των πρώτων υλών, όσο και του τελικού προϊόντος που πιθανώς να οδηγούσε σε υποβάθμισή του. Χωρίς τη διαμεσολάβηση αντλιών, ή την αύξηση της θερμοκρασίας, με συνέπεια να παράγονται υψηλής ποιότητας προϊόντα.
  • Η διάταξη του πύργου εξασφαλίζει την απουσία τυφλών σημείων στη γραμμή παραγωγής. Έτσι, μειώνεται η πιθανότητα επιμόλυνσης του προϊόντος με άλλες πρώτες ύλες αλλά και ενδεχόμενη μικροβιολογική επιβάρυνσή του.
  • Η γραμμή παραγωγής είναι διαταγμένη σε επίπεδα καθ’ ύψος γεγονός που εξυπηρετεί την απομόνωση των επιμέρους τμημάτων σε περίπτωση βλάβης ή λάθους, προλαμβάνοντας τη μεταφορά του όποιου προβλήματος στο τελικό προϊόν.
  • Η συντήρηση καθώς και ο καθαρισμός της παραγωγής γίνεται με το βέλτιστο τρόπο καθώς υπάρχει πρόσβαση σε κάθε επίπεδο της γραμμής εξασφαλίζοντας την άμεση επέμβαση όποτε χρειάζεται, αλλά και την απομάκρυνση δυσπρόσιτων εξαρτημάτων όπως συνδετικά σημεία εξοπλισμού, για τον καλύτερο καθαρισμό τους. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή προστασία του προϊόντος από μικροβιολογική επιβάρυνση καθώς και από επιμόλυνση με άλλες ύλες, πιθανά αλλεργιογόνα, ή ξένες ύλες.
  • Η διάταξη σε επίπεδα εξασφαλίζει επίσης την ιχνηλασιμότητα των πρώτων υλών και του τελικού προϊόντος σε παρτίδες.
  • Πραγματοποιείται επιτυχής ανάμειξη όλων εκείνων των πρώτων υλών που χαρακτηρίζονται από προβλήματα ροής στη γραμμή παραγωγής. Συνεπώς, αυξάνεται το επίπεδο ασφάλειας του τελικού προϊόντος, καθώς επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή διασπορά και η ομοιογενής ανάμειξη των συστατικών του.
  • Μειώνεται το επίπεδο παραγωγής σκόνης από λεπτόκοκκα υλικά με αποτέλεσμα αφενός να εξαλείφονται πιθανές απώλειες και αφετέρου να προστατεύεται η υγεία του προσωπικού παραγωγής από κινδύνους που εγκυμονεί η εισπνοή μικρόκοκκων συστατικών.
  • Η κατακόρυφη διάταξη, καθώς στηρίζεται σε λειτουργία κυρίως με βάση τη βαρύτητα, συμβάλλει δραματικά στη μείωση ενεργειακού κόστους που σε κάθε άλλη περίπτωση θα επιβάρυνε την τιμή του τελικού προϊόντος.
  • Λόγω των σιλό αναμονής και προανάμειξης σε κάθε επίπεδο, επιτυγχάνεται αύξηση της παραγωγικότητας της γραμμής και βέλτιστη διαχείριση των υλών για αύξηση της απόδοσης.


Η χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, συντελεί στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ασφάλειας και ποιότητας, και συμβάλλει στους αντικειμενικούς στόχους και στα υψηλά πρότυπα που διαχρονικά έχει θέσει η Provil για τα προϊόντα που παράγει.

infographic gia blog post

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριο συστατικό

Κύριο υλικό της συνταγής

Ιδέες για

Ιδιαίτερο χαρακτήρα

Είδος πιάτου

Εποχικότητα

Epochi

Διατροφικές προτιμήσεις

Diatrofikes

Εμπνέουμε
τη διατροφή,
δημιουργούμε τη γεύση.

Έχετε πρόβλημα σύνδεσης; Bοήθεια

Εγγραφή νέου χρήστη

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στα ebooks και εκπαιδευτικά videos της Provil.

Email*
Ιδιότητα*
Κωδικός*
Επιβεβαίωση κωδικού*

Επικοινωνήστε
μαζί μας,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ή προσπαθήστε να το βρείτε στον ιστότοπό μας

Κατηγορίες προϊόντων