Η Provil είναι ελληνική εταιρεία που παράγει βoηθητικές ύλες για τη βιομηχανία τροφίμων, τη μαζική εστίαση, αλλά και για τη λιανική κρέατος.
Για πάνω από 25 χρόνια, αποτελούμε τον έμπιστο συνεργάτη τόσο των εταιρειών παραγωγής τροφίμων, όσο και των επαγγελματιών της γαστρονομίας και της οργανωμένης εστίασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με το όνομά μας να έχει ταυτιστεί με την τεχνογνωσία, την ποιότητα, τη συνεχή εξέλιξη και την αξιοπιστία.
Το όραμα και ο οδηγός μας είναι να εμπνέουμε τη διατροφή και να δημιουργούμε τη γεύση.
Η αποστολή μας είναι να λειτουργούμε σαν καταλύτης στη δημιουργία προϊόντων που προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες και λύσεις, με γνώμονα την απόλαυση, την ευκολία, την ασφάλεια, και τα σύγχρονα πρότυπα ποιοτικής διατροφής.
Οι αξίες μας διέπουν κάθε μας δραστηριότητα και αντικατοπτρίζουν την ευθύνη που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πελάτες, τους καταναλωτές, τους εργαζομένους και το φυσικό περιβάλλον:
Η Provil, με ιδιόκτητες κτιριακές & παραγωγικές εγκαταστάσεις 17.000 τ.μ. στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου και υποκατάστημα στην Αθήνα, επενδύει διαρκώς σε υποδομές. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν επεκτάσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις και εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού με αυτόματη γραμμή συσκευασίας, πύργο παραγωγής dry προϊόντων, πολυμηχάνημα επεξεργασίας υγρών προϊόντων και δημιουργία συστήματος Pure Frost.
Η εταιρεία διαθέτει 3 ανεξάρτητες Γραμμές Παραγωγής για:
Προϊόντα σε μορφή σκόνης
Η γραμμή παραγωγής προϊόντων σε σκόνη (powder products) προσφέρει τη δυνατότητα:
Η συνολική δυναμικότητα παραγωγής Powders είναι 25 τόνοι/ημέρα.
Προϊόντα σε υγρή μορφή
Η γραμμή παραγωγής προϊόντων σε υγρή μορφή (liquid products) περιλαμβάνει μηχανολογικό εξοπλισμό που μπορεί να παράγει:
Η συνολική δυναμικότητα παραγωγής Liquids είναι 15 τόνοι/ημέρα.
Κρυογονική άλεση μπαχαρικών σε ατμόσφαιρα υγρού αζώτου
Οι δύο γραμμές παραγωγής υποστηρίζονται με την επεξεργασία και άλεση μπαχαρικών σε ατμόσφαιρα υγρού αζώτου (Pure Frost – 196°C), για να μπορεί να επιτευχθεί τόσο η διατήρηση των αιθέριων ελαίων έως 30%, όσο και ένας μεγάλος βαθμός άλεσης σε επίπεδα πούδρας (0,01 έως 1mm).
Τέλος, η Provil επενδύει σταθερά και σε τεχνογνωσία μέσα από συνεργασίες με Επιστημονικούς Φορείς, Πανεπιστήμια, Οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Η εταιρεία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα R&D στην Ελλάδα, το οποίο στελεχώνεται από ανθρώπινο δυναμικό διαφόρων επιστημονικών πεδίων.
Το Τμήμα R&D της Provil υποστηρίζεται επιπλέον με 2 Τμήματα Εφαρμογών:
Το ερευνητικό τμήμα της εταιρείας δοκιμάζει συνεχώς νέες πρώτες ύλες χρησιμοποιώντας αναβαθμισμένες πιλοτικές μεθόδους παραγωγής. Αυτό επιτρέπει στην Provil να αναπτύσσει προσαρμοσμένα προϊόντα υπό ιδανικές συνθήκες για όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της.
Σχεδιάζονται συνεχώς νέες συνταγές και ολοκληρώνονται νέες προτάσεις, που καλύπτουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών σε όλο το φάσμα της βιομηχανίας τροφίμων, τις ανάγκες των επαγγελματιών της γαστρονομίας και της λιανικής κρέατος.
Πιστοποιήσεις υψηλού κύρους που διασφαλίζουν την ποιότητα και την ασφάλεια, από την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι την παραγωγή και των αποθήκευση των προϊόντων.
Η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων είναι οι κύριες απαιτήσεις των καταναλωτών. Η Provil ακολουθεί και συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς και τη νομοθεσία, που αφορούν τη βιομηχανία τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα:
Οι πιστοποιημένες λειτουργίες της εταιρείας και οι βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει, διασφαλίζουν την ασφάλεια, την ποιότητα και το άριστο αποτέλεσμα σε όλα τα στάδια παραγωγής.
Η αξιοπιστία, η δημιουργικότητα, η αποδοτικότητα και η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων, δίνουν στην Provil προβάδισμα υπεροχής και καθολικής αναγνώρισης από τους πελάτες της, για περισσότερα από 25 χρόνια.
Η εμπειρία και οι γνώσεις της Provil, στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων, της γαστρονομίας και του κάθε επαγγελματία παραγωγού τροφίμων, αναπτύσσονται και μέσα από το Εκπαιδευτικό Κέντρο της εταιρείας (Provil Experience Center – PEC).
Στο χώρο του PEC που αναβαθμίζεται συνεχώς με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, διοργανώνονται εκπαιδευτικές συναντήσεις και ενημερώσεις για όλες τις νέες τάσεις (γεύσεις, τεχνικές μαγειρικής και εξοπλισμού). Οι εφαρμογές υλικών, η ανάπτυξη νέων συνταγών, η αξιοποίηση εναλλακτικών λύσεων απαντούν στις διαφορετικές ανάγκες των βιομηχανιών τροφίμων αλλά και της γαστρονομίας για δημιουργικότητα, έμπνευση και πρωτοτυπία.
Ειδικότερα για τη βιομηχανία τροφίμων, πραγματοποιείται παρουσίαση εφαρμογών και εκπαίδευση σε ειδικά διαμορφωμένο πιλοτικό εργαστήριο με προσομοίωση της παραγωγικής διαδικασίας σε μικρής κλίμακας συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό, ο επισκέπτης εξοικειώνεται με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και είναι σε θέση να αντιληφθεί βιωματικά τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά. Τα πιλοτικά δεδομένα αναλύονται και προσομοιάζονται με την παραγωγική διαδικασία σε μεγάλη κλίμακα.
Επιπλέον, το PEC δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες των βιομηχανιών τροφίμων να πειραματίζονται με συνταγές πραγματοποιώντας δοκιμές σε μικρότερη κλίμακα, μέχρι να καταλήξουν στο επιθυμητό τελικό προϊόν. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο και χρήμα που θα απαιτούνταν αν η ίδια διαδικασία λάμβανε χώρο στη μεγάλη κλίμακα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
Όσον αφορά τον κλάδο της εστίασης, τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι μελλοντικοί Σεφ και Μάγειρες, έρχονται σε επαφή με το σύνολο του εξοπλισμού που απαρτίζει την επαγγελματική κουζίνα. Μέσω του PEC έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να δοκιμάσουν τόσο τεχνικές μαγειρικής όσο και διαχείρισης εξοπλισμού, αλλά και να ενημερωθούν για πιο σύγχρονες μεθόδους μαγειρικής που αφορούν την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα.
Τέλος, το PEC είναι συνεχώς δίπλα στους επαγγελματίες του κρεοπωλείου, και στους σπουδαστές των σχολών αυτών διοργανώνοντας τακτικά θεματικά σεμινάρια. Έτσι, τους δίνει τη δυνατότητα να ενημερωθούν για νέες τάσεις, να έρθουν κοντά σε διαφορετικά υλικά και στις εφαρμογές τους για την βιτρίνα του καταστήματός τους, αλλά και να λάβουν υποστήριξη στο εμπορικό σκέλος της επιχείρησής τους.
Κύριος στόχος της εταιρείας είναι η ανάδειξη της ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας, που δεν αποτελεί μόνο πρότυπο σίτισης αλλά συνολικά πρότυπο τρόπου ζωής.
Γεγονός που αποδεικνύει το λόγο για τον οποίο η UNESCO, το 2010 ανακήρυξε τη μεσογειακή διατροφή ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας», που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.
Επιδίωξή μας είναι να γίνουμε πρεσβευτές της ελληνικής και μεσογειακής γαστριμαργικής κουλτούρας και να γνωρίσουν οι συνεργάτες μας σε παγκόσμιο επίπεδο, το διατροφικό μας πολιτισμό.
Σήμερα που οι σύγχρονοι Έλληνες σεφ επαναφέρουν στο προσκήνιο τις μαγειρικές παραδόσεις του κάθε τόπου, υιοθετώντας ταυτόχρονα νεωτεριστικές και προοδευτικές ερμηνείες παραδοσιακών συνταγών, η Provil τους παρέχει βοήθεια, υποστήριξη, προϊόντα και εκπαίδευση, ώστε να δημιουργούν εμπνευσμένες συνταγές.
Η Ελλάδα και η Μεσόγειος, εκτός από φανταστικά τοπία, προσφέρουν και μια γαστρονομική παράδοση που μπορεί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα από προϊόντα και πιάτα που είναι μοναδικά παγκοσμίως, δίνοντας νέες γευστικές εμπειρίες σε όποιον τη γευτεί.
Η φιλοσοφία και τα προϊόντα της Provil εξάγονται ήδη σε 15 χώρες. Παράλληλα, προλειαίνεται το έδαφος για την περαιτέρω ανάπτυξή της σε νέες αγορές του εξωτερικού.
Οι κύριες αγορές – στόχοι της εταιρείας είναι:
Με εξειδικευμένα και έμπειρα στο διεθνές περιβάλλον στελέχη, με συμμετοχή στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες κλαδικές εκθέσεις τροφίμων παγκοσμίως, με συνεχείς επισκέψεις σε πελάτες του εξωτερικού, η εταιρεία εδραιώνει την παρουσία της σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η εταιρεία απασχολεί 100 εργαζομένους με το 30% αυτών να προέρχεται από ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Το προσωπικό της Provil αποτελείται από εξειδικευμένους και άρτια καταρτισμένους:
… καθώς και από μία ισχυρή ομάδα πωλήσεων, που θέτει πάντα ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση και ικανοποίηση του πελάτη.
* Δείτε εδώ την πολιτική επεξεργασίας βιογραφικών.
Provil S.A.
ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, Οδός Α3
57022 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 795. 730
[email protected]
Provil S.A.
Λεωφόρος Λαυρίου 101
15354 Γλυκά Νερά Αττικής
Tηλ.: +30 210 6657. 680
[email protected]
Provil S.A.
ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, Οδός Α3
57022 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 795. 730
[email protected]
Provil S.A.
Λεωφόρος Λαυρίου 101
15354 Γλυκά Νερά Αττικής
Tηλ.: +30 210 6657. 680
[email protected]
Έχετε πρόβλημα σύνδεσης; Bοήθεια
Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στα ebooks και εκπαιδευτικά videos της Provil.