Εδώ και χρόνια στην Provil λειτουργεί εξειδικευμένο και πλήρως στελεχωμένο Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου, ενσωματωμένο στη Διεύθυνση Ελέγχου & Διασφάλισης Ποιότητας.
Με τη δημιουργία και ενεργοποίησή του, αναπτύχθηκαν νέες λειτουργίες όπως ο καθορισμός μεταβλητών Ποιότητας, η στατιστική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, η αναλυτική και ενόργανη παρακολούθηση των μετρήσεων, η τεκμηρίωση και το ιστορικό των λεπτομερειών παραγωγής, η διασάφηση των προδιαγεγραμμένων ορίων και των ανοχών παραγωγής κ.α.
Συνέπεια των παραπάνω ήταν η άμεση εφαρμογή της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας,
όρος που συνεπάγεται τον συνεχή Ποιοτικό Έλεγχο σε ολόκληρο το διοικητικό
φάσμα της Provil και προδιαγράφει τον τρόπο διοίκησης – προσέγγισης για την
αποτελεσματική ανάπτυξη της εταιρείας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της.
Αντικειμενικοί στόχοι της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας της Provil είναι:
- Η παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών και προϊόντων στο χαμηλότερο κόστος
- Η κάλυψη των σύγχρονων απαιτήσεων του πελάτη
- Ο έλεγχος των επιπέδων απόδοσης παραγωγών και ενεργειών
- Η καινοτομία και η διασύνδεση της παραγωγής με τις αξιώσεις της αγοράς
- Η συνεχής βελτίωση σε εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες
- Η επίτευξη της εφαρμογής σε όλο το φάσμα του οργανισμού της Provil της έννοιας
“Κουλτούρα Ποιότητας & Ασφάλειας”
Στην Ελλάδα αλλά και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, εκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά τρόφιμα που παράγονται με προϊόντα της Provil.
Για να μπορούν οι πελάτες μας να βασίζονται πάντα σε εμάς, αναλάβαμε την εταιρική ευθύνη και προχωρήσαμε από το 2008 σε πιστοποιήσεις του Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων που εφαρμόζουμε, αρχικά κατά ISO22000:2008, ενώ μας απονεμήθηκαν με επιτυχία από ανεξάρτητους φορείς, οι διεθνείς πιστοποιήσεις IFS (v6.1) και BRC (8th issue) από το 2014.
Αυτό έκανε την Provil μία από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που μπόρεσε να πληροί τα συγκεκριμένα αυστηρά πρότυπα.
To 2015 προχωρήσαμε επιπλέον στην πιστοποίηση του Συστήματος με το πρότυπο FSSC22000 (5 th edit) καθώς και, στην πιστοποίηση αρκετών προϊόντων μας βάσει των διατροφικών απαιτήσεων συγκεκριμένων καταναλωτικών ομάδων, σύμφωνα με τα θρησκευτικά πρότυπα Halal και Kosher.