Εκχυλίσματα μαγιάς
Τα εκχυλίσματα μαγιάς είναι φυσικής προέλευσης συστατικά που χρησιμοποιούνται ευρέως σε πλήθος αλμυρών τροφίμων, καθώς ενισχύουν τη γεύση τους και συνδράμουν στην πολυπλοκότητά τους. Όπως μαρτυρά και το όνομά τους, προέρχονται από τη μαγιά, δηλαδή τους μικροοργανισμούς που χρησιμοποιούνται για τη ζύμωση των τροφίμων, όπως η μπύρα και τα προϊόντα άρτου. Η Provil, σε αποκλειστική […]
Αλάτι: Απαραίτητο ή Επικίνδυνο;
Το αλάτι, εκτός από τη νοστιμιά που προσδίδει στο φαγητό, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κουλτούρα, τις παραδόσεις και τη θρησκεία των λαών. Εκφράσεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας όπως «νερό κι αλάτι», «φάγαμε ψωμί κι αλάτι» ή «έριξε αλάτι στις πληγές» είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα που φανερώνουν τη συμμετοχή του αλατιού στις […]
Η κατακόρυφη διάταξη (πύργος) στην παραγωγή ξηρών προϊόντων
Η συνεχής εξέλιξη και βελτίωση των προϊόντων είναι σύμφυτη με την κουλτούρα της Provil, και η κινητήριος δύναμή της. Με διαρκείς επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας στις γραμμές παραγωγής, ανεβάζει όλο και πιο ψηλά τον πήχυ της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων της. Για την παραγωγική διαδικασία των ξηρών προϊόντων […]
Η Ποιότητα στο Επίκεντρο της Provil
Εδώ και χρόνια στην Provil λειτουργεί εξειδικευμένο και πλήρως στελεχωμένο Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου, ενσωματωμένο στη Διεύθυνση Ελέγχου & Διασφάλισης Ποιότητας. Με τη δημιουργία και ενεργοποίησή του, αναπτύχθηκαν νέες λειτουργίες όπως ο καθορισμός μεταβλητών Ποιότητας, η στατιστική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, η αναλυτική και ενόργανη παρακολούθηση των μετρήσεων, η τεκμηρίωση και το ιστορικό των λεπτομερειών παραγωγής, η […]
Η Ποιότητα στη Βιομηχανία Τροφίμων
Το ενδιαφέρον του ανθρώπου για την Ποιότητα ήταν πάντα συνυφασμένο με τον τρόπο ζωής του, πόσω μάλλον σήμερα, που η παροχή υψηλών ποιοτικών στάνταρντ για προϊόντα και υπηρεσίες στον καταναλωτή, σε συνδυασμό με την ικανοποίηση των πάγιων αναγκών του, αποτελούν τη βάση μιας επιχείρησης για την επιβίωσή της αλλά και για τη μελλοντική της ανάπτυξη […]