1 καρέ αρνιού γαλλικής κοπής (περίπου 1kg)
1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Για το λάδι δενδρολίβανου
3-4 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
100ml ελαιόλαδο
Για την κρούστα
350g Πανάρισμα Panko (Κωδ. 037483)
40g Rub Chimichurri (Κωδ. 51011)
1 ματσάκι μαϊντανός
1 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
30ml ελαιόλαδο
Για την κρέμα μελιτζάνας
3-4 μελιτζάνες
30ml ελαιόλαδο
2 κ. γ. λευκό ξύδι
Αλάτι – πιπέρι
1 κ. γ. Πάστα Σκόρδου (Κωδ. 55014)
Για τη σάλτσα Gravy
50g Σάλτσα Gravy (Κωδ. 43881)
250ml κρασί ξινόμαυρo
250ml νερό
Για την κρούστα
Χτυπάμε σε μπλέντερ το 1/3 από το Panko με το μαϊντανό και το Chimichurri κι έπειτα το αναμειγνύουμε μαζί με το υπόλοιπο Panko, 1 κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα και 1 κουταλιά από το λάδι του δενδρολίβανου που ετοιμάσαμε.
Για τη σάλτσα Gravy
Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το αρνί, βράζουμε το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό και την Gravy και βράζουμε για 3’ σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το καρέ κομμένο σε μερίδες, συνοδεύουμε με ζεστή κρέμα μελιτζάνας και περιχύνουμε με τη σάλτσα Gravy. Αρωματίζουμε με λίγο λάδι δενδρολίβανου.
Provil S.A.
ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, Οδός Α3
57022 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 795. 730
[email protected]
Provil S.A.
Λεωφόρος Λαυρίου 101
15354 Γλυκά Νερά Αττικής
Tηλ.: +30 210 6657. 680
[email protected]
Provil S.A.
ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, Οδός Α3
57022 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 795. 730
[email protected]
Provil S.A.
Λεωφόρος Λαυρίου 101
15354 Γλυκά Νερά Αττικής
Tηλ.: +30 210 6657. 680
[email protected]
Έχετε πρόβλημα σύνδεσης; Bοήθεια
Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στα ebooks και εκπαιδευτικά videos της Provil.