Καραμελωμένη πανσέτα sous vide, με Sweet & Smokey Meat Rub που θωρακίζει το κρέας και διατηρεί την υγρασία του χαρίζοντας τέλεια κρούστα και εκλεπτυσμένη γεύση.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
Smokey BBQ
Rub Sweet & Smokey
ΥΛΙΚΑ
2kg πανσέτα κομμάτι (Μ/Ο)
80g Sweet & Smokey Meat Rub (Κωδ. 51009)
40g Μαρινάτα Smokey BBQ (Κωδ. 50625)
10g αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράσσουμε την επιφάνεια της πανσέτας για να μπορεί να μαριναριστεί καλύτερα. Προαιρετικά φινίρουμε τα κόκαλα για καλύτερη παρουσίαση.
Αναμειγνύουμε τη μισή Mαρινάτα Smokey BBQ, με το αλάτι και το Sweet & Smokey Meat Rub. Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος τρίβοντας με το χέρι, έτσι ώστε να εισχωρήσει καλά και στις τομές.
Δένουμε με σπάγκο για να διατηρήσει το σχήμα και το βάζουμε σε σακούλα vacuum.
Μαγειρεύουμε στους 72°C για 12 ώρες σε roner. Μόλις είναι έτοιμο βάζουμε τη σακούλα σε νερό με πάγο.
Για το καραμέλωμα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C και αφού κάνουμε επάλειψη με την υπόλοιπη μαρινάτα, ψήνουμε για 10-15 λεπτά να πάρει χρώμα και να αποκτήσει "sticky" υφή εξωτερικά.