fbpx
Group 3108@2x

EN

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κύριο υλικό της συνταγής

Ιδιαίτερο χαρακτήρα

Κοτόπουλο με λαχανικά και σπανάκι φρικασέ

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Πουλερικών Dry

Βουτύρου-Lemongrass

1 κοτόπουλο στήθος με πέτσα Α/Ο (περίπου 300g)

140g Σάλτσα Βουτύρου-Lemongrass (Κωδ. 55771)

100g φύλλα baby σπανάκι

3-4 καρότα baby

3 μίνι κολοκυθάκια

1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Λίγο χυμό λεμόνι

Λίγο ξύσμα λεμονιού

Λίγο ξύσμα lime

 

Για το λάδι άνηθου

½  ματσάκι άνηθο

100ml ελαιόλαδο

 

Για τη μαρινάτα

8g Μαρινάτα Dry Πουλερικών (Κωδ. 51001)

15ml νερό

15ml ελαιόλαδο

  1. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τα υλικά της Μαρινάτας και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 2 ώρες.
  2. Μαγειρεύουμε sous vide το κοτόπουλο στους 68ο C, για 90’.
  3. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή η πέτσα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε το σπανάκι για να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με λίγο λεμόνι και το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  5. Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε τη Σάλτσα Βουτύρου-Lemongrass, προσθέτουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια μπλανσαρισμένα. Μόλις πάρει μια βράση, αποσύρουμε και ρίχνουμε το ξύσμα lime και το ξύσμα λεμονιού.

 

Για το λάδι άνηθου

Μπλανσάρουμε τον άνηθο και τον βάζουμε σε νερό με πάγο. Αφού τον στεγνώσουμε, χτυπάμε στο thermomix μαζί με το ελαιόλαδο σε δυνατή ταχύτητα. Περνάμε από λεπτή σίτα (ή chinoi setamine).

 

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το σπανάκι και από πάνω το κοτόπουλο (ολόκληρο ή κομμένο), προσθέτουμε περιμετρικά τα μίνι λαχανικά και περιχύνουμε με τη Σάλτσα Βουτύρου-Lemongrass. Αρωματίζουμε με το λάδι άνηθου.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ

Κύριο υλικό της συνταγής

Ιδιαίτερο χαρακτήρα

Επικοινωνήστε
μαζί μας,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ή προσπαθήστε να το βρείτε στον ιστότοπό μας

Κατηγορίες προϊόντων