Για το οσομπούκο
1 1/2 kg οσομπούκο μοσχάρι
100g Σάλτσα Κρασάτη (Κωδ. 55737)
100g Σάλτσα Ψητού Gravy (Κωδ. 43881)
100g σέλινο
100g καρότο
100ml κόκκινο κρασί
50ml ελαιόλαδο
1 κ. σ. πελτές τομάτας
Για το ριζότο
50g βούτυρο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1g σαφράν σε σκόνη ή στήμονες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ. γ. Πάστα Σκόρδου (Κωδ. 55014)
20g Ζωμός Κότας Premium (Κωδ. 43951)
250g ρύζι arborio
800ml νερό
100ml λευκό κρασί
100g παρμεζάνα τριμμένη
Για το οσομπούκο
1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού τα οποία έχουμε αλατοπιπερώσει ελαφρώς.
2. Kόβουμε σε χοντρές φέτες τα λαχανικά και τα ρίχνουμε κι αυτά να σοταριστούν. Σβήνουμε με το κρασί.
3. Συμπληρώνουμε νερό (περίπου ένα λίτρο) να σκεπαστούν και ρίχνουμε τη Σάλτσα Κρασάτη, τη Σάλτσα Gravy και τον πελτέ.
4. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Ή στο φούρνο στους 150 °C για περίπου 2 ½ ώρες.
Για το ριζότο
1. Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό το νερό με το Ζωμό Κότας Premium και το σαφράν.
2. Σε χαμηλή ανοιχτή κατσαρόλα σoτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο να καραμελώσει και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι, και συνεχίζουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε με το ζωμό σταδιακά ανακατεύοντας διαρκώς.
3. Όταν είναι έτοιμο, δένουμε με το βούτυρο και την παρμεζάνα εκτός φωτιάς.
Σερβίρουμε το οσομπούκο μαζί με το ριζότο και περιχύνουμε τη σάλτσα.
Provil S.A.
ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, Οδός Α3
57022 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 795. 730
[email protected]
Provil S.A.
Λεωφόρος Λαυρίου 101
15354 Γλυκά Νερά Αττικής
Tηλ.: +30 210 6657. 680
[email protected]
Provil S.A.
ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, Οδός Α3
57022 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 795. 730
[email protected]
Provil S.A.
Λεωφόρος Λαυρίου 101
15354 Γλυκά Νερά Αττικής
Tηλ.: +30 210 6657. 680
[email protected]
Έχετε πρόβλημα σύνδεσης; Bοήθεια
Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στα ebooks και εκπαιδευτικά videos της Provil.