1kg φιλέτο μοσχαρίσιο
250g μανιτάρια king oyster
25g Μαρινάτα Dry για Μοσχάρι (Κωδ. 51007)
5g Καρύκευμα Coffee Rub (Κωδ. 51013)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. βούτυρο κλαριφιέ
Για τον πουρέ αρακά
300g αρακάς
50g πατάτα
1 μεσαίο κρεμμύδι
200g φρέσκος χυμός πράσινου μήλου
50g βούτυρο
4g Ζωμός Κότας Premium (Κωδ. 43951)
1 πρέζα λευκό πιπέρι
Για το πέστο φιστικιού
150g φιστίκι Αιγίνης (ψίχα)
100g ρόκα
40g παρμεζάνα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
½ κ. γ. Πάστα Σκόρδου (Κωδ. 55014)
Αλάτι – πιπέρι
Για τη σάλτσα βερμούτ
50g Σάλτσα Demi Glace Premium (Κωδ. 43821)
150ml βερμούτ
1 κ. σ. βούτυρο
350ml νερό
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τη Μαρινάτα Dry σύμφωνα με τις οδηγίες, κόβουμε το φιλέτο σε μερίδες και κλείνουμε σε σακούλες vacuum μαζί με τη Μαρινάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μαγειρεύουμε στο Roner για 1 ώρα στους 59°C.
Για τον πουρέ αρακά
Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον αρακά και την πατάτα κομμένη σε κύβους, προσθέτουμε το χυμό μήλου, το ζωμό και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε σε thermomix να γίνει ο πουρές λείος και προσθέτουμε το βούτυρο. Εάν χρειαστεί περνάμε από σίτα.
Για το πέστο φιστικιού
Μπλανσάρουμε τη ρόκα να κρατήσει το χρώμα και μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Καρυκεύουμε τα μανιτάρια με το Καρύκευμα Coffee Rub και λίγο αλάτι, και τα σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και κάνουμε τα φιλέτα arroser μέχρι να κάνουν μια ωραία κρούστα. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν.
Στο ίδιο σκεύος ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε το βερμούτ περιμένοντας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό και τη Σάλτσα Demi Glace. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το φιλέτο ολόκληρο, μια γενναία ποσότητα πουρέ αρακά, ένα μανιτάρι, μια κουταλιά πέστο φιστικιού και περιχύνουμε με τη σάλτσα βερμούτ.
Provil S.A.
ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, Οδός Α3
57022 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 795. 730
[email protected]
Provil S.A.
Λεωφόρος Λαυρίου 101
15354 Γλυκά Νερά Αττικής
Tηλ.: +30 210 6657. 680
[email protected]
Provil S.A.
ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, Οδός Α3
57022 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 795. 730
[email protected]
Provil S.A.
Λεωφόρος Λαυρίου 101
15354 Γλυκά Νερά Αττικής
Tηλ.: +30 210 6657. 680
[email protected]
Έχετε πρόβλημα σύνδεσης; Bοήθεια
Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στα ebooks και εκπαιδευτικά videos της Provil.