fbpx
Group 3108@2x

EN

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κύριο υλικό της συνταγής

Ιδιαίτερο χαρακτήρα

Φιλέτο μοσχάρι με πουρέ αρακά πέστο φιστίκι Αιγίνης & σάλτσα βερμούτ

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Μοσχάρι Dry

Πάστα σκόρδου

Demi glace Premium

Ζωμός Κότας Premium

Rub Coffee

1kg φιλέτο μοσχαρίσιο

250g μανιτάρια king oyster

25g Μαρινάτα Dry για Μοσχάρι (Κωδ. 51007)

5g Καρύκευμα Coffee Rub (Κωδ. 51013)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο κλαριφιέ

 

Για τον πουρέ αρακά

300g αρακάς

50g πατάτα

1 μεσαίο κρεμμύδι

200g φρέσκος χυμός πράσινου μήλου

50g βούτυρο

4g Ζωμός Κότας Premium (Κωδ. 43951)

1 πρέζα λευκό πιπέρι

 

Για το πέστο φιστικιού

150g φιστίκι Αιγίνης (ψίχα)

100g ρόκα

40g παρμεζάνα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. Πάστα Σκόρδου (Κωδ. 55014)

Αλάτι – πιπέρι

 

Για τη σάλτσα βερμούτ

50g Σάλτσα Demi Glass Premium (Κωδ. 43821)

150ml βερμούτ

1 κ.σ. βούτυρο

350ml νερό

Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμάζουμε τη Μαρινάτα Dry σύμφωνα με τις οδηγίες, κόβουμε το φιλέτο σε μερίδες και κλείνουμε σε σακούλες vacuum μαζί με τη Μαρινάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μαγειρεύουμε στο Roner για 1 ώρα στους 59°C.

 

Για τον πουρέ αρακά

Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον αρακά και την πατάτα κομμένη σε κύβους, προσθέτουμε το χυμό μήλου, το ζωμό και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε σε thermomix να γίνει ο πουρές λείος και προσθέτουμε το βούτυρο. Εάν χρειαστεί περνάμε από σίτα.

 

Για το πέστο φιστικιού

Μπλανσάρουμε τη ρόκα να κρατήσει το χρώμα και μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

 

Καρυκεύουμε τα μανιτάρια με το Καρύκευμα Coffee Rub και λίγο αλάτι, και τα σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και κάνουμε τα φιλέτα arroser μέχρι να κάνουν μια ωραία κρούστα. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν.

Στο ίδιο σκεύος ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε το βερμούτ περιμένοντας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό και τη σάλτσα Demi Glass. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

 

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το φιλέτο ολόκληρο, μια γενναία ποσότητα πουρέ αρακά, ένα μανιτάρι, μια κουταλιά πέστο φιστικιού και περιχύνουμε με τη σάλτσα βερμούτ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ

Κύριο υλικό της συνταγής

Ιδιαίτερο χαρακτήρα

Επικοινωνήστε
μαζί μας,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ή προσπαθήστε να το βρείτε στον ιστότοπό μας

Κατηγορίες προϊόντων