Your list

Σύνδεση

Email*
Κωδικός*
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φίλτρα αναζήτησης

Επιλέξτε κύριο συστατικό
Κύριο υλικό της συνταγής
Ιδέες για
Ιδιαίτερο χαρακτήρα
Εποχικότητα
Epochi
Διατροφικές προτιμήσεις
Diatrofikes

Φιλέτο μοσχάρι με πουρέ αρακά πέστο φιστίκι Αιγίνης & σάλτσα βερμούτ

Μία συνταγή για φιλέτο μοσχάρι για εκείνους που αγαπούν να πειραματίζονται με γεύσεις και υφές!
Provil - Φιλέτο μοσχάρι με πουρέ αρακά πέστο φιστίκι Αιγίνης & σάλτσα βερμούτ

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Μοσχάρι Dry

Πάστα σκόρδου

Demi glace Premium

Ζωμός Κότας Premium

Rub Coffee

ΥΛΙΚΑ

1kg φιλέτο μοσχαρίσιο

250g μανιτάρια king oyster

25g Μαρινάτα Dry για Μοσχάρι (Κωδ. 51007)

5g Καρύκευμα Coffee Rub (Κωδ. 51013)

2 κ. σ. ελαιόλαδο

2 κ. σ. βούτυρο κλαριφιέ

 

Για τον πουρέ αρακά

300g αρακάς

50g πατάτα

1 μεσαίο κρεμμύδι

200g φρέσκος χυμός πράσινου μήλου

50g βούτυρο

4g Ζωμός Κότας Premium (Κωδ. 43951)

1 πρέζα λευκό πιπέρι

 

Για το πέστο φιστικιού

150g φιστίκι Αιγίνης (ψίχα)

100g ρόκα

40g παρμεζάνα

2 κ. σ. ελαιόλαδο

½ κ. γ. Πάστα Σκόρδου (Κωδ. 55014)

Αλάτι – πιπέρι

 

Για τη σάλτσα βερμούτ

50g Σάλτσα Demi Glace Premium (Κωδ. 43821)

150ml βερμούτ

1 κ. σ. βούτυρο

350ml νερό

Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη Μαρινάτα Dry σύμφωνα με τις οδηγίες, κόβουμε το φιλέτο σε μερίδες και κλείνουμε σε σακούλες vacuum μαζί με τη Μαρινάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μαγειρεύουμε στο Roner για 1 ώρα στους 59°C.

 

Για τον πουρέ αρακά

Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον αρακά και την πατάτα κομμένη σε κύβους, προσθέτουμε το χυμό μήλου, το ζωμό και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε σε thermomix να γίνει ο πουρές λείος και προσθέτουμε το βούτυρο. Εάν χρειαστεί περνάμε από σίτα.

 

Για το πέστο φιστικιού

Μπλανσάρουμε τη ρόκα να κρατήσει το χρώμα και μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

 

Καρυκεύουμε τα μανιτάρια με το Καρύκευμα Coffee Rub και λίγο αλάτι, και τα σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και κάνουμε τα φιλέτα arroser μέχρι να κάνουν μια ωραία κρούστα. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν.

Στο ίδιο σκεύος ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε το βερμούτ περιμένοντας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό και τη Σάλτσα Demi Glace. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

 

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το φιλέτο ολόκληρο, μια γενναία ποσότητα πουρέ αρακά, ένα μανιτάρι, μια κουταλιά πέστο φιστικιού και περιχύνουμε με τη σάλτσα βερμούτ.

Μοιραστείτε το

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ

Κύριο συστατικό

Κύριο υλικό της συνταγής

Ιδέες για

Ιδιαίτερο χαρακτήρα

Είδος πιάτου

Εποχικότητα

Epochi

Διατροφικές προτιμήσεις

Diatrofikes

Εμπνέουμε
τη διατροφή,
δημιουργούμε τη γεύση.

Έχετε πρόβλημα σύνδεσης; Bοήθεια

Εγγραφή νέου χρήστη

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στα ebooks και εκπαιδευτικά videos της Provil.

Email*
Ιδιότητα*
Κωδικός*
Επιβεβαίωση κωδικού*

Επικοινωνήστε
μαζί μας,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ή προσπαθήστε να το βρείτε στον ιστότοπό μας

Κατηγορίες προϊόντων