Σουτζουκάκια Σµυρνέικα
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 °C για 25 λεπτά, γυρίζουµε καισυνεχίζουµε το ψήσιµο για άλλα 10 λεπτά.
Σουηδικά κεφτεδάκια (Köttbullar)
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 °C για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος λίγο νερό όταν χρειαστεί.
Κοτόπουλο των Βάσκων (Pollo al Azafrán)
Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στους 170 °C για 45 λεπτά. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος και εφόσον χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Κοτόπουλο Κατσιατόρε (Pollo alla Cacciatora)
Τοποθετούμε σε ταψί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 °C για 30 λεπτά σκεπασμένο και άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστο.
Ρολό κιμά (Meat loaf)
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί με λίγο λευκό κρασί και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 170°C.
Μοσχαράκι Stroganoff
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 °C για 20 λεπτά. Εναλλακτικά, σε τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, σαν τηγανιά.
Αρνάκι “εξοχικό”
Σιγομαγειρεύουμε σκεπασμένο σε φούρνο για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά στους 180°C. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 10 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε κάθε τόσο και προσθέτουμε νερό όποτε χρειαστεί.
Γεμιστά κρεμμύδια mexican
Ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για περίπου 50 λεπτά στους 180°C, και επιπλέον 15 λεπτά αφού ξεσκεπάσουμε. Συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί.
Κότσια χοιρινά με πατάτες στο φούρνο
Ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για περίπου 1 ½ ώρα στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη, αφού το ξεσκεπάσουμε.
Κανελόνια με κοτόπουλο a la crème
Προσθέτουμε 600ml νερό ή 400ml νερό και 200ml κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C να γκραντιναριστεί και να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.