Group 3108@2x

Your list

Σύνδεση

Email*
Κωδικός*
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φίλτρα αναζήτησης

Επιλέξτε κύριο συστατικό
Κύριο υλικό της συνταγής
Ιδέες για
Ιδιαίτερο χαρακτήρα
Εποχικότητα
Epochi
Διατροφικές προτιμήσεις
Diatrofikes

Χριστουγεννιάτικος κόκορας γεμιστός

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για περίπου 2 ½ ώρες.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Μουστάρδα-Πορτοκάλι

Eορταστική γέμιση

ΥΛΙΚΑ

1 κόκορας (περίπου 2 ½kg)

450g Γέμιση Εορταστική (Κωδ. 55068)

150g Μαρινάτα Μουστάρδα-Πορτοκάλι (Κωδ. 50634)

50g μπέικον ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

50ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μικρό σκεύος ανακατεύουμε τη Μαρινάτα Μουστάρδα-Πορτοκάλι με το ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε την Εορταστική Γέμιση με το μαϊντανό, το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  3. Κάνουμε μια τομή στη ράχη του κόκορα, αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά και τα οστά του μηρού, κόβουμε τις άκρες από τις φτερούγες και τον ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας, για να προσθέσουμε τη γέμιση.
  4. Αλείφουμε το εσωτερικό του κόκορα με τη μισή ποσότητα από τη Μαρινάτα Μουστάρδα-Πορτοκάλι, προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης που ετοιμάσαμε και δένουμε σφιχτά με σπάγκο μαγειρικής.
  5. Αλείφουμε και εξωτερικά με την υπόλοιπη Μαρινάτα Μουστάρδα-Πορτοκάλι και τοποθετούμε σε πυρίμαχο δισκάκι.

 

 

Tip: Εναλλακτικά, ετοιμάζουμε κοτόπουλα νανάκια ή κοκοράκια.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ

Κύριο συστατικό

Κύριο υλικό της συνταγής

Ιδέες για

Ιδιαίτερο χαρακτήρα

Είδος πιάτου

Εποχικότητα

Epochi

Διατροφικές προτιμήσεις

Diatrofikes

Εμπνέουμε
τη διατροφή,
δημιουργούμε τη γεύση.

Έχετε πρόβλημα σύνδεσης; Bοήθεια

Εγγραφή νέου χρήστη

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στα ebooks και εκπαιδευτικά videos της Provil.

Email*
Ιδιότητα*
Κωδικός*
Επιβεβαίωση κωδικού*

Επικοινωνήστε
μαζί μας,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ή προσπαθήστε να το βρείτε στον ιστότοπό μας

Κατηγορίες προϊόντων