Your list

Σύνδεση

Email*
Κωδικός*
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Η πρόκληση του Veganuary

Νέος χρόνος, νέες συνήθειες… Κάπως έτσι ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 2014 η πρόκληση του “Veganuary”, και συνεχίζει δυναμικά την πορεία της μέσα στα χρόνια.

Ετυμολογικά, ο όρος “Veganuary” προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων vegan και January. Ξεκίνησε από την ομώνυμη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, η οποία θέλησε να προ(σ)καλέσει το κοινό να κάνει στροφή στο βιγκανισμό αλλάζοντας τις διατροφικές του συνήθειες.

Η επιλογή του μήνα καθόλου τυχαία, καθώς ο Ιανουάριος σηματοδοτεί την έναρξη του έτους και είναι ο κατεξοχήν μήνας για να θέσουμε νέους στόχους και να κάνουμε νέα ξεκινήματα υιοθετώντας ωφέλιμες συνήθειες στην καθημερινότητά μας.  

Σκοπός του κινήματος “Veganuary” δεν είναι η απώλεια βάρους. Στηρίζεται στις αρχές του βιγκανισμού που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού με μία φυτοφαγική διατροφή, βασισμένη σε προϊόντα που προέρχονται από τη μάνα γη, όπως φρούτα, λαχανικά, καρποί και δημητριακά.

Τα οφέλη της vegan διατροφής για την υγεία είναι γνωστά: βοηθά στην υγεία της καρδιάς, βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κλπ. Αυτό όμως που μεγάλο μέρος του πληθυσμού πιθανόν αγνοεί είναι πως περιβαλλοντικά απαιτούνται λιγότερες ποσότητες νερού για την παραγωγή plant-based τροφίμων, ενώ και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με άλλα τρόφιμα.

Ακόμα όμως κι αν δεν θέλουμε ή δεν είμαστε έτοιμοι για μία τόσο δραστική αλλαγή στις καθημερινές μας συνήθειες, το “Veganuary” είναι μία καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος και κορεσμένων λιπαρών που προηγήθηκε τις ημέρες των γιορτών.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να αποδεχτείτε αυτή την πρόκληση, χρειάζεται προσοχή στους συνδυασμούς των τροφών που θα καταναλώσετε ώστε να αντλείτε όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός για τη σωστή λειτουργία του. Φυσικά, οι εμπνευστές αυτής της ιδέας έχουν δημιουργήσει για όλους τους ενδιαφερόμενους δωρεάν συνταγές, διατροφικά πλάνα, ακόμα και coaching emails για να γίνει ομαλά η μετάβαση στο νέο τρόπο διατροφής.

Πηγή: https://veganuary.com/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριο συστατικό

Κύριο υλικό της συνταγής

Ιδέες για

Ιδιαίτερο χαρακτήρα

Είδος πιάτου

Εποχικότητα

Epochi

Διατροφικές προτιμήσεις

Diatrofikes

Εμπνέουμε
τη διατροφή,
δημιουργούμε τη γεύση.

Έχετε πρόβλημα σύνδεσης; Bοήθεια

Εγγραφή νέου χρήστη

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στα ebooks και εκπαιδευτικά videos της Provil.

Email*
Ιδιότητα*
Κωδικός*
Επιβεβαίωση κωδικού*

Επικοινωνήστε
μαζί μας,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ή προσπαθήστε να το βρείτε στον ιστότοπό μας

Κατηγορίες προϊόντων