Group 3108@2x

EN

RU

Πώς να διατηρήσετε αναλλοίωτα τα μπαχαρικά σας

Τα μπαχαρικά δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος τα καταναλώσει ύστερα από την αναγραφόμενη διάρκεια ζωής στη συσκευασία τους, δεν θα υποστεί κάποια βλάβη στην υγεία του.

Όμως, με το πέρασμα του χρόνου, τα μπαχαρικά χάνουν την αρωματική και γευστική τους ένταση, με κυριότερη αιτία την απώλεια ή την οξείδωση των αρωματικών και γευστικών συστατικών τους, ενώ σε κάποια παρατηρούνται και μεταβολές στο χρώμα τους. Οι αλλοιώσεις αυτές μπορεί να επιταχυνθούν από τη λάθος συντήρησή τους.

Τα μπαχαρικά, για να μας προσφέρουν στο μέγιστο βαθμό τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά κατά το μαγείρεμα, εξαρτώνται από τις συνθήκες αποθήκευσης και χρήσης καθώς και από τη μορφή τους:

  • Γενικά, όσο μεγαλύτερη είναι η άλεση των μπαχαρικών τόσο πιο σύντομα επέρχονται αλλοιώσεις.

Τι να κάνετε: Προμηθευτείτε τις ποσότητες των αλεσμένων μπαχαρικών που θα χρειαστείτε.

  • Οι αλλοιώσεις στο χρώμα οφείλονται στην παρουσία του φωτός.

Τι να κάνετε: Για την αποθήκευση των μπαχαρικών προτιμήστε αδιαφανή κουτιά κατάλληλα σχεδιασμένα και πιστοποιημένα για τρόφιμα ή αδιαφανείς σακούλες. Αποφύγετε τα διάφανα γυάλινα βάζα ή πλαστικά δοχεία.

  • Η υψηλή υγρασία, μετατρέπει τα μπαχαρικά σε ενιαία «μάζα», συσσωματώνοντάς τα και επηρεάζοντας τη γεύση τους. Εκτός αυτού, ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών ή εντόμων.

Τι να κάνετε: Τοποθετήστε σε ένα δοχείο πάνω στο μαγειρικό σας πάγκο την ποσότητα που θα χρειαστείτε πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα και μην χρησιμοποιείτε βρεγμένα κουτάλια ή τα χέρια σας.

  • Οι υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά αν η έκθεση σε αυτές είναι μακροχρόνια, επιταχύνει την αλλοίωση του αρώματος και της γεύσης των μπαχαρικών.

Τι να κάνετε: Αποθηκεύστε τα δοχεία των μπαχαρικών στην αποθήκη τροφίμων μακριά από τον κύριο χώρο της κουζίνας, όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες κατά το μαγείρεμα.

  • Η έκθεση στον ατμοσφαιρικό αέρα αλλοιώνει τα μπαχαρικά, τόσο λόγω της υγρασίας όσο και του οξυγόνου, το οποίο επιταχύνει την οξείδωση των πιο ευοξείδωτων συστατικών τους.

Τι να κάνετε: Βεβαιωθείτε πως τα δοχεία αποθήκευσης σφραγίζονται έπειτα από κάθε χρήση. Επιπλέον, η αποθήκευση πρέπει να γίνεται στο χώρο ξηρού φορτίου. Χρησιμοποιείτε ειδικές σακούλες vacuum, κατά προτίμηση αδιαφανείς, είτε προμηθευτείτε μπαχαρικά που είναι ήδη συσκευασμένα σε σακούλες ειδικών προδιαγραφών.


Στην Provil δεσμευόμαστε να παρέχουμε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας για αυτό και όλες οι συσκευασίες μπαχαρικών αποτελούνται από τρία στρώματα ανακυκλωμένου χαρτιού με εσωτερική επένδυση μεμβράνης αλουμινίου και μεμβράνης πολυαιθυλενίου (PET) που προστατεύει από την υγρασία, το οξυγόνο και το φως.

Διατηρήστε τα μπαχαρικά σας με το σωστό τρόπο για αναλλοίωτη γεύση και άρωμα στα πιάτα σας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριο υλικό της συνταγής

Ιδιαίτερο χαρακτήρα

Επικοινωνήστε
μαζί μας,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ή προσπαθήστε να το βρείτε στον ιστότοπό μας

Κατηγορίες προϊόντων