Group 3108@2x

Your list

Σύνδεση

Email*
Κωδικός*
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Το street food σε τροχιά εξέλιξης

Street food… ένας όρος ευρέως διαδεδομένος σε όλο τον κόσμο που διαχρονικά έχει δημιουργήσει το δικό του φανατικό κοινό. Όμως, το γρήγορο φαγητό έχει πολύ διαφορετική υπόσταση από χώρα σε χώρα, αφού διαμορφώνεται από την εκάστοτε κουζίνα. Για παράδειγμα, ενώ στην Ελλάδα το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το σουβλάκι, street food στις χώρες της Άπω Ανατολής σημαίνει τηγανητό ρύζι, noodles και bao bun.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η παγκοσμιοποίηση και οι αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες έχουν θέσει το street food σε τροχιά εξέλιξης διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα νέο τοπίο στο πεδίο της γαστρονομίας. Σε αυτό έχουν συμβάλει σημαντικά και τα διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνονται κατά διαστήματα, στην Αθήνα και στην περιφέρεια, φέρνοντας στο προσκήνιο νέες ιδέες και μαγειρικές τάσεις από όλο τον κόσμο.

Ας δούμε όμως τους βασικούς άξονες αυτής της εξέλιξης:

Ποιότητα υλικών & νέες γεύσεις

Η κουλτούρα του street food χρόνο με το χρόνο ισχυροποιεί τη θέση της στο γαστρονομικό χάρτη. Η εμφάνιση πολλών προτάσεων έχει οδηγήσει την αγορά σε αναζήτηση ποιοτικών υλικών και πρωτότυπων λύσεων. Έτσι λοιπόν, νέες συνταγές «γεννήθηκαν» για να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα γευστικών επιλογών, οι λίστες με τις πρώτες ύλες εμπλουτίστηκαν, ενώ νέες γεύσεις (σάλτσες, dressings, κλπ.) ήρθαν στο προσκήνιο για να απογειώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Παρουσίαση πιάτων

Το street food παύει να θεωρείται μια γρήγορη και πρόχειρη επιλογή γεύματος, κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να δίνεται έμφαση και στην παρουσίαση των πιάτων. Τα απλά στησίματα έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο δημιουργικά, τα οποία δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε σχέση με αυτά ενός εστιατορίου της κατηγορίας casual dining.

Πολυπολιτισμικότητα & διατροφικές προτιμήσεις

Το μενού ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και γίνεται πολυπολιτισμικό, προσφέροντας πληθώρα γεύσεων εμπνευσμένων από τις διάφορες κουζίνες του κόσμου. Επιπρόσθετα, εμπλουτίζεται με vegan και vegetarian επιλογές για να καλύψει τις διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις του πληθυσμού.

Μαγειρικά project από γνωστούς chef

Η δυναμική του street food γίνεται αντιληπτή και από το γεγονός ότι πολλά εστιατόρια επιλέγουν να εντάξουν στο μενού τους πιάτα που θυμίζουν το προσφιλές μας street food – με το δικό τους twist πάντα. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι γνωστοί επαγγελματίες μάγειρες που στρέφονται σε μαγειρικά project προσανατολισμένα στο street food.

Κλείνοντας, το street food παγκοσμίως έχει φτάσει σε ένα τόσο υψηλό γευστικό επίπεδο που μπορεί να “μάχεται” για μία θέση στον οδηγό της Michelin και να φορά επάξια τα αστέρια του ως παράσημα για τις εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες που προσφέρει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριο συστατικό

Κύριο υλικό της συνταγής

Ιδέες για

Ιδιαίτερο χαρακτήρα

Είδος πιάτου

Εποχικότητα

Epochi

Διατροφικές προτιμήσεις

Diatrofikes

Εμπνέουμε
τη διατροφή,
δημιουργούμε τη γεύση.

Έχετε πρόβλημα σύνδεσης; Bοήθεια

Εγγραφή νέου χρήστη

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στα ebooks και εκπαιδευτικά videos της Provil.

Email*
Ιδιότητα*
Κωδικός*
Επιβεβαίωση κωδικού*

Επικοινωνήστε
μαζί μας,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ή προσπαθήστε να το βρείτε στον ιστότοπό μας

Κατηγορίες προϊόντων