fbpx
Group 3108@2x

EN

4 Tips για να φτιάξετε εύκολα κινέζικο stir-fry!

Η κινέζικη κουζίνα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς, εύκολες και γευστικές ethnic κουζίνες. Μια τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα αυτή είναι το stir-frying, το οποίο έχει προέλθει από την Κίνα και τους τελευταίους αιώνες έχει εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη της Ασίας και του υπόλοιπου κόσμου.

Τι σημαίνει stir-fry;
Το stir-fry είναι τρόπος μαγειρέματος που σημαίνει ”τηγάνισμα με ανακάτεμα”. Στην τεχνική αυτή το μαγείρεμα γίνεται σε δυνατή φωτιά και με ένα ειδικό σκεύος το οποίο ονομάζεται wok. Στο stir-fry όλα τα υλικά πρέπει να κόβονται περίπου στο ίδιο μέγεθος και σχήμα και τηγανίζονται σε λίγο λάδι για ελάχιστο χρόνο ώστε να παραμένουν τραγανά.

Tip No 1
Κόψτε σε πολύ λεπτά και ομοιόμορφα κομμάτια τα λαχανικά και το κρέας ή το κοτόπουλο που θα χρησιμοποιήσετε ώστε να μαγειρευτούν γρήγορα.

Tip No 2
Μαρινάρετε τα υλικά σας με σάλτσα σόγιας, με Sweet chili Thai ή κάποια άλλη ethnic σάλτσα της προτίμησής σας.

Tip No 3
Χρησιμοποιήστε για το stir-fry ένα σκεύος wok. Το wok είναι ιδανικό καθώς η θερμότητα είναι συγκεντρωμένη στο κάτω μέρος του σκεύους και έτσι μαγειρεύονται γρήγορα τα υλικά του stir-fry.

Tip No 4
Μη γεμίζετε το wok σας με υλικά. Το μυστικό είναι τα υλικά να έχουν αρκετό χώρο για να “κυκλοφορούν” μέσα στο σκεύος, και το συνεχές ανακάτεμα.

Καλή επιτυχία!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριο υλικό της συνταγής

Ιδιαίτερο χαρακτήρα

Επικοινωνήστε
μαζί μας,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ή προσπαθήστε να το βρείτε στον ιστότοπό μας

Κατηγορίες προϊόντων