Η κινέζικη κουζίνα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς, εύκολες και γευστικές ethnic κουζίνες. Μια τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα αυτή είναι το stir-frying, το οποίο έχει προέλθει από την Κίνα και τους τελευταίους αιώνες έχει εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη της Ασίας και του υπόλοιπου κόσμου.
Τι σημαίνει stir-fry;
Το stir-fry είναι τρόπος μαγειρέματος που σημαίνει ”τηγάνισμα με ανακάτεμα”. Στην τεχνική αυτή το μαγείρεμα γίνεται σε δυνατή φωτιά και με ένα ειδικό σκεύος το οποίο ονομάζεται wok. Στο stir-fry όλα τα υλικά πρέπει να κόβονται περίπου στο ίδιο μέγεθος και σχήμα και τηγανίζονται σε λίγο λάδι για ελάχιστο χρόνο ώστε να παραμένουν τραγανά.
Tip No 1
Κόψτε σε πολύ λεπτά και ομοιόμορφα κομμάτια τα λαχανικά και το κρέας ή το κοτόπουλο που θα χρησιμοποιήσετε ώστε να μαγειρευτούν γρήγορα.
Tip No 2
Μαρινάρετε τα υλικά σας με σάλτσα σόγιας, με Sweet chili Thai ή κάποια άλλη ethnic σάλτσα της προτίμησής σας.
Tip No 3
Χρησιμοποιήστε για το stir-fry ένα σκεύος wok. Το wok είναι ιδανικό καθώς η θερμότητα είναι συγκεντρωμένη στο κάτω μέρος του σκεύους και έτσι μαγειρεύονται γρήγορα τα υλικά του stir-fry.
Tip No 4
Μη γεμίζετε το wok σας με υλικά. Το μυστικό είναι τα υλικά να έχουν αρκετό χώρο για να “κυκλοφορούν” μέσα στο σκεύος, και το συνεχές ανακάτεμα.
Καλή επιτυχία!