fbpx
Group 3108@2x

EN

RU

Chimichurri: Η σάλτσα από την Αργεντινή με τη μοναδική γεύση

Με χώρα καταγωγής τη μακρινή Αργεντινή, το chimichurri αποτελεί μία από τις πιο διάσημες και νόστιμες σάλτσες για τα ψητά κρέατα. Το chimichurri είναι μία πράσινη σάλτσα με κύρια συστατικά τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Βέβαια, οι συνταγές αρκετές φορές διαφέρουν μεταξύ τους καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά συμπληρωματικά υλικά.

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι γύρω από την ιστορία και από το όνομα της σάλτσας chimichurri, με τον πιο διάσημο μύθο να ισχυρίζεται ότι τη δημιούργησε ο Ιρλανδός μετανάστης James (Jimmy) McCurry τον 19ο αιώνα, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα γευστικό καρύκευμα με τοπικά υλικά. Έτσι η σάλτσα πήρε το όνομά του “JimmyMcCurry”, που έγινε “chimichurri” με την αργεντίνικη προφορά.

Ένας άλλος μύθος ισχυρίζεται ότι κατάγεται από τους Βάσκους και προέρχεται από τη λέξη “hodgepodge” που σημαίνει “μείγμα διαφορετικών υλικών χωρίς συγκεκριμένη δομή”.

Όποια και να είναι η ιστορία της, η σάλτσα chimichurri αποτελεί βασικό στοιχείο της αργεντίνικης γαστρονομίας και λέγεται ότι χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα σε κάθε τραπέζι. Το chimichurri ταιριάζει άψογα με τα ψητά κρέατα και τα λουκάνικα, αλλά ταιριάζει εξαιρετικά και με το κοτόπουλο και το ψάρι στη σχάρα, δίνοντας μία πολύ νόστιμη και διαφορετική οπτική στα πιάτα.

Βρείτε τη συνταγή εδώ: Καρέ αρνάκι με κρούστα chimichurri & gravy ξινομαύρο

Βρείτε τη σάλτσα chimichurri εδώ: Μαρινάτα Chimichurri & Rub Chimichurri

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριο υλικό της συνταγής

Ιδιαίτερο χαρακτήρα

Επικοινωνήστε
μαζί μας,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ή προσπαθήστε να το βρείτε στον ιστότοπό μας

Κατηγορίες προϊόντων