Group 3108@2x

Your list

Σύνδεση

Email*
Κωδικός*
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Fine dining vs. casual dining – Ποιες οι διαφορές τους;

Fine dining και casual dining: Δύο κατηγορίες εστιατορίων, δύο διαφορετικές εμπειρίες για τον πελάτη. Ας δούμε παρακάτω τα βασικά χαρακτηριστικά τους, και πώς αυτά διαμορφώνουν μία εντελώς ξεχωριστή ατμόσφαιρα μέσα σε ένα εστιατόριο.

Fine Dining

Εδώ κάθε λεπτομέρεια μετράει…

Ο χώρος συνήθως χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Μπορεί να είναι ένα κτίριο με ιστορικές αναφορές ή νεοκλασικού ρυθμού, είτε να βρίσκεται σε κάποιο σημείο με εντυπωσιακή θέα. Ακόμα και η περιοχή που επιλέγεται διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην όλη εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης.

Η επίπλωση, το décor και ο φωτισμός είναι φροντισμένα σε κάθε τους λεπτομέρεια. Εξαιρετικής ποιότητας πορσελάνες και ποτήρια, ακριβά μαχαιροπίρουνα, κομψά τραπεζομάντηλα. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη μουσική που συντελεί και αυτή στη διαμόρφωση της επιθυμητής ατμόσφαιρας.

Το μενού σχεδιάζεται με ιδιαίτερη φροντίδα και επιμέλεια. Εδώ τα εκλεκτά υλικά έχουν τον πρώτο λόγο. Κρέατα ειδικών κοπών και ωρίμανσης, ξεχωριστά και βραβευμένα προϊόντα, ακόμα και υλικά που εισάγονται από ολόκληρο τον κόσμο, σε μικρές ποσότητες για τις ανάγκες των πιάτων. Σε ένα εστιατόριο αυτής της κατηγορίας, οι γεύσεις αλλά και οι παρουσίαση των πιάτων είναι μια εμπειρία από μόνες τους.

Με την ίδια λογική καταρτίζεται και η λίστα των κρασιών και των ποτών, από έμπειρους σομελιέ και mixologists που επιλέγουν ετικέτες κρασιών και δημιουργούν κοκτέιλ απόλυτα συνδυασμένα με το προσφερόμενο μενού, ώστε να συμπληρώνουν και να απογειώνουν τα πιάτα, ερεθίζοντας τους γευστικούς κάλυκες των προσκεκλημένων τους.  

Casual Dining

Η ιδιαίτερη αισθητική συναντά το ανάλαφρο στυλ…

Τα casual εστιατόρια μπορεί να είναι μοναδικά είτε να ανήκουν σε κάποια αλυσίδα, ενώ απευθύνονται και σε ευρύτερο κοινό. Γι’ αυτό και συχνότερα βρίσκονται σε κεντρικές περιοχές ή και μέσα σε εμπορικά κέντρα.

Και εδώ οι χώροι είναι φροντισμένοι −ο καθένας με τη δική του ταυτότητα−, αλλά κινούνται σε πιο χαλαρό ύφος, η ατμόσφαιρα είναι πιο φιλική και οικεία. Είναι χώροι συνήθως μεγαλύτεροι σε έκταση, τα τραπέζια περισσότερα και η μουσική πιο δυνατή.

Σε ένα casual εστιατόριο, η δημιουργικότητα είναι πρόκληση! Τα υλικά που επιλέγονται συχνά είναι τοπικά, από μικρές φάρμες, ενώ τα προϊόντα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) είναι ψηλά στις επιλογές των σεφ που επιμελούνται το μενού. Αυτά τα υλικά αποτελούν πηγή έμπνευσης − είναι ο καμβάς για να δημιουργηθούν εκλεπτυσμένα και γευστικά πιάτα.  


Μπορεί λοιπόν το casual και το fine dining να απευθύνονται σε διαφορετικές περιστάσεις, όμως ο στόχος και των δύο είναι ένας: να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους καλεσμένους τους.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριο συστατικό

Κύριο υλικό της συνταγής

Ιδέες για

Ιδιαίτερο χαρακτήρα

Είδος πιάτου

Εποχικότητα

Epochi

Διατροφικές προτιμήσεις

Diatrofikes

Εμπνέουμε
τη διατροφή,
δημιουργούμε τη γεύση.

Έχετε πρόβλημα σύνδεσης; Bοήθεια

Εγγραφή νέου χρήστη

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στα ebooks και εκπαιδευτικά videos της Provil.

Email*
Ιδιότητα*
Κωδικός*
Επιβεβαίωση κωδικού*

Επικοινωνήστε
μαζί μας,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ή προσπαθήστε να το βρείτε στον ιστότοπό μας

Κατηγορίες προϊόντων